Op 30 juli 2018 overleed Alice Konijnenberg, docente en mede-ontwikkelaar van de post-hbo-opleiding Integrative Medicine.

Als Integrative Medicine-huisarts was zij voorstander van het ontwikkelen van een betere en vooral menselijke zorg.

Als huisarts kwam Alice nogal eens in aanraking met mensen, die door allerlei omstandigheden op straat of in minder fortuinlijke omstandigheden waren beland. Iets wat haar altijd heeft geraakt en wat haar onder andere het initiatief heeft doen nemen om samen met haar partner de Pennywhistle Project Foundation op te richten. Deze stichting ondersteunt een kindertehuis in Nepal waar straatkinderen worden opgevangen. Door de financiële bijdrage van de stichting konden de kinderen onder andere onderdak, kleding en scholing krijgen en daarmee hoop op een betere toekomst.

Alice was sinds 2014 betrokken bij de invulling van het programma van onze post-hbo-opleiding en zou ook onderwijs gaan geven over motiverende gespreksvoering in het kader van leefstijlinterventies. Hierin was zij haar tijd ver vooruit. Ze heeft haar lessen nog wel voorbereid, maar helaas niet meer kunnen geven.

Wij zullen de bevlogenheid, ondersteuning, humor en sensitiviteit van Alice heel erg missen. Alice was niet alleen een inspirerende en fijne collega, maar ook een goede vriendin.