Opleidingstraject

De opleiding beslaat twee modules van januari tot en met december, van ieder 12 lesdagen. De eerstvolgende opleiding loopt van januari 2020 tot en met december 2021.

Kosten

De kosten van de hele opleiding (24 lesdagen) bedragen € 2600,-. Dit bedrag is inclusief examens en diploma, exclusief verplichte literatuur (ca. € 100,-). De mogelijkheid bestaat om het bedrag in 4 termijnen te voldoen.
Stibig is niet btw-plichtig, dus is in de prijzen geen btw verwerkt.

Sinds januari 2016 bestaat het Ines von Rosenstiel Fonds, dat mogelijk een tegemoetkoming in de studiekosten kan bieden. Klik hier voor meer informatie.

NB: de kosten van de opleiding (inclusief literatuur) zijn ook aftrekbaar van de belasting als beroepskosten.

Locatie

De opleidingsdagen vinden plaats in Amsterdam, in het Oostelijk Havengebied. De locatie is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Adres: Zeeburgerpad 58, 1019 AD Amsterdam
(klik op het adres voor de locatie op Google Maps)

Toelatingseisen

Toelating tot de opleiding is mogelijk:

  • voor hbo-niveau verpleegkundigen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten Cesar of Mensendieck of huisartspraktijkondersteuners;
  • met een andere hbo-waardige zorgopleiding, ter beoordeling van de onderwijscoördinator.

Diploma

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je het diploma Integrative Medicine zorgverlener, met inbegrip van preventie- en leefstijlcoach.

Accreditatie

Voor de post-hbo-opleiding Integrative Medicine in de zorg is accreditatie verleend door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden en Register Zorgprofessionals (verpleegkundigen, 120 studiepunten), door het bureau Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (oefentherapeuten, 240 studiepunten) en door de Belangenbehartigingsorganisatie voor praktijkondersteuners. Accreditatie voor fysiotherapeuten bij KNGF en SKF, onderdeel leefstijlcoaching, is in behandeling.

Aanmelding

Wil je je aanmelden voor de opleiding? Vul dan de aanvraag voor het inschrijfformulier in. We sturen je daarna het formulier en de overeenkomst met de betalings- en annuleringsvoorwaarden per e-mail toe.

Inschrijven kan tot 1 december 2019 (alleen als er nog plaats is). De inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de betaling van de studiekosten.

Lees de informatiefolder 2020-2021 (pdf)