Hieronder kun je kennismaken met de docenten van Stibig.

Het vaste docententeam verzorgt een groot deel van de opleiding. Daarnaast wordt een aantal lessen gegeven door gastdocenten.

Vaste docenten

Karlien BongersKarlien Bongers is chirurg (niet praktiserend) en specialist Integrative Medicine (medeoprichter van het NIKIM), en mede-auteur van het boek Integrative Medicine. Karlien zal het merendeel van de lessen tijdens de opleiding verzorgen.

Karlien Bongers is sinds 1999 chirurg met onco­lo­gi­s­che chirur­gie als aan­da­chts­ge­bied.

Zij is geïn­teres­se­erd in het bekra­ch­ti­gen van indi­vi­duen en diverse vor­men van samenwer­king.

Sinds haar vertrek als mam­ma­chirurg uit de maatschap chirurgie van het VieCuri zie­ken­huis in Venlo werkte ze als waarnemend chirurg in diverse ziekenhuizen en was ze structureel betrokken bij de oncologische dermatochirugie van de Dr. Brinkmann Kliniek en directeur van Bongers Unlimited Health(care) Improvement.

Haar werk als chirurg (niet praktiserend) in de Adviespraktijk Borstkanker en de Adviespraktijk Integrative Medicine wordt, net als haar werk als auteur, coach en consultant geïnspireerd door het geda­ch­te­goed van Inte­gra­tive Medi­cine.


Erika 3 uitsnede 500x500Erika Sarucco is natuurgeneeskundig therapeut, met als specialisatie energiegeneeskunde, met name voor de behandeling van lymfoedeem. Hierbij past zij de principes van Integrative Medicine in de praktijk toe, waarmee ze goede resultaten behaalt.

In haar loopbaan heeft Erika als hogeschooldocent veel ervaring opgedaan in de ontwikkeling van onderwijs op hbo-niveau.

De huidige opleiding is ontstaan op haar initiatief. Door haar eigen ervaringen met de gezondheidszorg ontstond de wens om bij te dragen aan concrete verandering in het zorgsysteem. Dit resulteerde in het oprichten van de Stibig, en het realiseren van de huidige opleiding.


foto Marjan Stoop 500x500

Marjan Stoop is voorzitter van het bestuur van de stichting Stibig en studieadviseur van de post-hbo-pleiding Integrative Medicine.

Marjan heeft 18 jaar ervaring als docent en studieadviseur in het hoger onderwijs.

 

 


foto Annemieke Vermeire 500x500

Annemieke Vermeire is zelfstandig ondernemer. Werkzaam in advisering, coaching en psycho-spiritueel & systemisch onderricht waaronder diverse jaartrainingen.

Tevens individuele coachingtrajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, familie- en systeemthematiek.


Gastdocenten

foto Paula Jap Tjong 500x500Paula Jap Tjong is yogadocent en oprichter van het platform Stoelyoga Nederland & Vlaanderen. Zij ontwikkelt beweeg- en ontspanprogramma’s op basis van stoelyoga voor specifieke doelgroepen, zoals mensen met artrose, reuma, dementie en die gebruik maken van een rolstoel.

Daarnaast leidt zij mensen op tot docent stoelyoga, de meest laagdrempelige vorm van yoga.


foto Fleur Kortekaas 500x500

Fleur Kortekaas studeerde natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde, homeopathie, fytotherapie en klinische epidemiologie. Ze werkt freelance als gezondheidswetenschapper, docent en tekstschrijver met een specialisatie in het vakgebied voeding, integrale geneeswijzen en gezondheid. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling centraal, onder meer door het toegankelijk maken en op waarde beoordelen van kennis uit CAM-gerelateerd wetenschappelijk onderzoek.

Samen met Cor Aakster schreef zij Geneeswijzen in Nederland, handboek complementaire behandelwijzen voor professionals, en de gelijksoortige serie boekjes voor de geïnteresseerde leek.


foto Gabrielle Rutten 500x500

Gabriëlle Rutten is arts (niet praktiserend), coach & trainer en directeur van Novet – het Gary Craig Official EFT Training Center voor het Nederlandse taalgebied.

Zij heeft een advies- en behandelpraktijk (EFT-praktijk Actrom) voor stress-gerelateerde klachten en ziekten en past de principes van Integrative Medicine toe: ze coacht mensen, geeft leefstijladviezen en behandelt stressgerelateerde problematiek met EFT (Emotional Freedom Techniques). Zij is auteur van het boek EFT van A tot Z (ISBN: 13 9789051796841).

Gabriëlle is hoofddocent EFT bij Novet en geeft regelmatig gastcolleges en workshops over EFT bij Stibig, AIM, MS-Anders Stichting, en vele anderen.